Sól i Pieprz 04/2020 to przepisy i kulinarne inspiracje idealne na sierpień-wrzesień, ale nie tylko! W magazynie znajdziecie sporo klasycznych, ponadczasowych porad. Sprawdźcie poniżej cały spis treści!
Sól i Pieprz sierpień-wrzesień 04/2020
Jak w każdym numerze polecamy hit sezonu - tym razem ogórek zielony nie tylko na mizerię. W kolekcji znajdziecie aż 12 lekkich i sycących chłodników w łagodnych i pikantnych smakach, bo jak lato - to chłodnik! Polecamy smaki świata - pieperrada, czyli sztandardowe danie Krainy Basków oraz przyprawy inne niż sól i pieprz - gorczyca!
Obiad na niedzielę - Eleganckie przystawki z warzywami, gazpacho z Andaluzji, soczyste bitki z młodymi ziemniakami i karmelizowaną czerwoną cebulą
Obiady na co dzień - Papryka, pomidory, kalafior i cukinia polecają się na dania główne
Ciasta i desery - Najlepsze, bo pełne dojrzałych w słońcu owoców lata
Szybkie dania - Na przekąskę, kolację lub obiad w domu i na wynos
Dzieci gotują - przysmaki z cukinii, które uwodzą smakiem
Kuchnia fit - Dietetyczka radzi, co zrobić, żeby szybciej schudnąć
Dla urody - Jedzmy jagody! Są pyszne i odmładzają
Dla zdrowia Nie rezygnujmy z tłuszczu, ale wybierajmy taki, który dobrze wpływa na nasze zdrowie