Grudniowy numer "Moje Gotowanie" to najlepsze wigilijne przepisy - tradycyjne jak pieczony karp i zupa migdałowa. Polecamy 12 pomysłów na mięsa i pasztety. Pokazujemy też sposoby na Gwiazdkę od naszych mistrzów kuchni - Cristiny Catese, Jagny Niedzielskiej, Roberta Sowy i Tomka Jakubiaka. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.
Moje Gotowanie Grudzień 2020
W dziale KUCHNIA DOMOWA:
Król sezonu - Śledź doskonały - Podany w formie efektownej sałatki lub rolady czy owinięty naleśnikową sakiewką – cudownie rozbudzi apetyt, przygotowując nas do dalszej świątecznej biesiady
Na dwa kęsy - Smakowity wstęp do uczty - Pierożki, ruloniki z ciasta albo pieczony brie doskonale zaspokoją pierwszy głód i pomogą wytrwać do głównego dania
Trzy razy zupa - Talerz pełen szczęścia. Tradycyjna zupa grzybowa lub ekstrawagancka migdałowa – tymi potrawami warto rozpocząć wigilijny wieczór
Dania główne - Pieczenie na specjalne okazje - Aromatyczne mięsa otulone boczkiem lub ciastem, wypełnione smakowitym farszem to idealna propozycja na świąteczny obiad
Ryby mają głos Karp, pstrąg łososiowy i dorsz w zupełnie nowym zaskakującym wydaniu
Po prostu zrób to! Dojrzewające wędliny - Pikantna polędwica niczym z Hiszpanii oraz boczek we włoskim stylu – jak łatwo i szybko przyrządzić je w domu
Szybko łatwo pysznie - Zmiskuj i upiecz Pyszny kremowy pasztet: drobiowy z grzybami lub wegetariański z fasoli
Do smaku - Cynamon na zdrowie - Korzenna przyprawa, która nadaje charakter słodkościom, spowija dom cudownym zapachem, wspaniale rozgrzewa i leczy
Sama słodycz - Wielkie łasuchowanie - Efektowne torty z lekkim puszystym kremem, ciasta pełne bakalii i czekoladowe choinki – te pyszności wprowadzają w wyjątkowy gwiazdkowy nastrój i magicznie zbliżają wszystkich ucztujących
Codziennie w dobrej formie - Święta na diecie Jak przygotować potrawy, by nie musieć rezygnować z ulubionych smakołyków
W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:
Tomasz Jakubiak - Aromatyczna sztuka mięsa Comber z królika i szarpana wieprzowina
Robert Sowa - Dorsz – siła delikatności Pieczony filet z tagliatelle z ogórka
Cristina Catese - Moje rodzinne smaki Migdałowe ciasteczka według przepisu mamy
W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:
Rozmowa z Jagną Niedzielską - O tym, jak nie marnować nie tylko w święta
Nowości z księgarni - Wyjątkowe przepisy małżeństwa Kuroniów: pomysłowe wegańskie kompozycje Anety i mięsne propozycje Jaśka
Świat na talerzu - Zimowy region Beira Interior - To dzikie, górzyste miejsce jest prawdziwą skarbnicą tradycyjnych dań