Kuleczki z ricotty z orzechami

Kuleczki z ricotty z orzechami to szybki deser, który z łatwością przygotują dzieci. Winogrona i kozi ser to ciekawe połączenie smaków. Wypróbuj kuleczki z ricotty z orzechami jako słodki podwieczorek

Desery

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki:

  • mała kiść winogron
  • 200 g koziej ricotty lub kremowej koziej rolady
  • łyżka miodu
  • odrobina skórki otartej z cytryny
  • do obtoczenia: prażone posiekane orzechy (np. włoskie i pistacje), domowa granola

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Winogrona myjemy, dokładnie suszymy, odrywamy owoce. Kozi ser ucieramy z miodem i skórką z cytryny, masą oblepiamy każde winogrono pojedynczo, formując kulki. Obtaczamy w prażonych orzechach lub domowej granoli.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2018.

Porady

Zobacz także: spaghetti ze szpinakiem, ciecierzycą i wędzonym serem





 

Share

Podobne przepisy