Steirischer Jaegerwecken - przepis z kuchni niemieckiej
Składniki:
1 chlebek,
100 g masła,
2 filety anchois,
2 jajka ugotowane na twardo,
natka pietruszki,
1 łyżka oleju,
sól, pieprz,
100 g szynki,
100 g ugotowanego ozorka,
100 g salami,
100 g sera Edam,
100 g luncheon meat,
2 ogórki konserwowe,
10 obranych orzeszków pistacjowych.
Chleb faszerowany - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Odciąć brzegi weka i wyjąć miąższ zostawiając 1 cm brzeg. Masło wymieszać z roztartymi filecikami anchois, żółtkami, posiekaną natką pietruszki, olejem, solą i pieprzem. Dodać resztę składników pokrojonych w małą kostkę. Napełnić bardzo dokładnie farszem chleb. Zamknąć odciętymi końcami, zawinąć ściśle w folię aluminiową. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja http://grumko.blox.pl