Muszle z łososiem.

Ocena:

4.53 (201)

  • 30 min.
Kolejna propozycja na przystawkę dla gości i nie tylko.

Składniki:

  • 15 średniej wielkości makaronu typu muszle
  • 20 dag białego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 10 dag łososia wędzonego sałatkowego
  • czubata łyżka posiekanego koperku
  • pieprz ziołowy i szczypta soli do smaku
  • 2 paluszki surimi o smaku krabowym

Muszle z łososiem. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Muszle makaronowe ugotować na półtwardo,ostudzić. Ser biały rozgnieść dokładnie z majonezem i śmietaną.Doprawić pieprzem ziołowym.Dodać rozdrobionego łososia,posiekany koperek, wymieszać i ew. delikatnie doprawić solą. Ostrożnie napełniać masą serowo-łososiową nasze muszle.Ozdobić pokrojonymi w plasterki paluszkami surimi. Podawać jako przekąskę np. na imprezach lub na świątecznych stołach.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne