Kolejna propozycja na przystawkę dla gości i nie tylko.
Składniki:
15 średniej wielkości makaronu typu muszle
20 dag białego sera
1 łyżka majonezu
2-3 łyżki śmietany
10 dag łososia wędzonego sałatkowego
czubata łyżka posiekanego koperku
pieprz ziołowy i szczypta soli do smaku
2 paluszki surimi o smaku krabowym
Muszle z łososiem. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Muszle makaronowe ugotować na półtwardo,ostudzić. Ser biały rozgnieść dokładnie z majonezem i śmietaną.Doprawić pieprzem ziołowym.Dodać rozdrobionego łososia,posiekany koperek, wymieszać i ew. delikatnie doprawić solą. Ostrożnie napełniać masą serowo-łososiową nasze muszle.Ozdobić pokrojonymi w plasterki paluszkami surimi. Podawać jako przekąskę np. na imprezach lub na świątecznych stołach.