Pieczenie

16628 przepisów

Przepisy w kolekcji Pieczenie

Czas przygotowania: 60 min.
Kruche ciasteczka z mascarpone
Kruche ciasteczka z mascarpone to łatwy, szybki i elegancki deser do przygotowania na letnie dni. Truskawki idealnie pasują do kremowego serka. Kruche ciasteczka z mascarpone to smak lata.

mojegotowanie

Kruche ciasteczka z mascarpone

Czas przygotowania: 75 min.
Pieczony pasztet wielkanocny
Pieczony pasztet wielkanocny to obowiązkowa pozycja na świąteczne śniadanie. Wątróbki drobiowe nadadzą lekkiej konsystencji. Pasztet drobiowy urozmaici wielkanocny stół.

mojegotowanie

Pieczony pasztet wielkanocny

Czas przygotowania: 45 min.
Ciasto drożdżowe faszerowane
Ciasto drożdżowe faszerowane to nieodłączny przysmak wielkanocnego stołu. Farsz z makreli lub pstrąga to interesujące połączenie. Zaskocz rodzinę nowym sposobem na ciasto drożdżowe.

mojegotowanie

Ciasto drożdżowe faszerowane

Czas przygotowania: 30 min.
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski to przystawka, która zachwyci domowników. Wykonana z prostych składników zamienia się w wyjątkowe danie.

mojegotowanie

Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski

Czas przygotowania: 210 min.
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy to deser efektowny i zachwycający smakoszy. Beza, krem chałwowy to marzenie łasucha. Niech tort bezowo-orzechowo-czekoladowy urozmaici wasze spotkania.

mojegotowanie

Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy

Czas przygotowania: 40 min.
Mazurek chałwowy z granatem
Mazurek chałwowy z granatem to kuszące połączenie smaków. Chałwa i granat sprawiają, że trudno skończyć na jednym kawałku. Mazurek chałwowy z granatem to interesujący wypiek na śniadanie wielkanocne.

mojegotowanie

Mazurek chałwowy z granatem

Czas przygotowania: 90 min.
Sękacz z polewą czekoladową
Sękacz z polewą czekoladową to tradycyjny wypiek pocięty w trójkąty. Ciasto wzbogacono czekoladą.Sękacz z polewą czekoladową to pomysł nie tylko na podwieczorek.

mojegotowanie

Sękacz z polewą czekoladową

Czas przygotowania: 60 min.
Mazurek z białą czekoladą na waflach
Mazurek z białą czekoladą na waflach to łatwy sposób na ciasto. Marcepan skusi każdego miłośnika migdałów. Mazurek z białą czekoladą na waflach urozmaici rodzinne spotkanie.

mojegotowanie

Mazurek z białą czekoladą na waflach

Czas przygotowania: 90 min.
Mazurek cytrusowy z migdałami
Mazurek cytrusowy z migdałami to następna wersja znanego wielkanocnego wypieku. Dzięki migdałom i pistacjom nabierze wyjątkowego charakteru. Mazurek cytrusowy z migdałami to proste ciasto na święta.

mojegotowanie

Mazurek cytrusowy z migdałami

Czas przygotowania: 400 min.
Szynka wolno pieczona z czosnkiem, cytryną i szałwią
Wolno pieczona szynka natarta pastą z czosnku, świeżą szałwią i skórką z cytryny to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zaskocz swoją rodzinę wykwintną pieczenią i ubarw świąteczny obiad.

mojegotowanie

Szynka wolno pieczona z czosnkiem, cytryną i szałwią

Czas przygotowania: 70 min.
Schab z glazurowanym ananasem
Schab z glazurowanym ananasem to danie dla miłośników słodkich dań. Ananas wprowadza orzeźwiającą świeżość kontrastującą ze słonym smakiem soczystego mięsa.

mojegotowanie

Schab z glazurowanym ananasem

Czas przygotowania: 210 min.
Szynka z glazurą żurawinową i gruszkami
Szynka z glazurą żurawinową i gruszkami to danie dla osób lubiących jeść na słodko. Żurawina i gruszki to słodko-kwaśny dodatek kontrastujący z soczystą wieprzowiną.

mojegotowanie

Szynka z glazurą żurawinową i gruszkami

Czas przygotowania: 170 min.
Łopatka pieczona na czerwonej kapuście
Łopatka pieczona na czerwonej kapuście stanowi rozpływający się w ustach przykład świątecznego obiadu. Pełna smaku czerwona kapusta jest wyrazistym dodatkiem do pieczeni wieprzowej.

mojegotowanie

Łopatka pieczona na czerwonej kapuście

Czas przygotowania: 110 min.
Goleń z karmelizowaną szalotką
Goleń z karmelizowaną szalotką to wspaniały kawałek mięsa wieprzowego. Pieczeń wieprzowa to chuda i jednocześnie soczysta propozycja na świąteczny obiad.

mojegotowanie

Goleń z karmelizowaną szalotką

Czas przygotowania: 120 min.
Placek wielkanocny z czekoladowymi jajkami
Placek wielkanocny z czekoladowymi jajkami to inne podejście do baby wielkanocnej. Pastelowe kolory cukrowych jajeczek to nawiązanie do barw wiosny. Wielkanocny placek skusi każdego łasucha.

mojegotowanie

Placek wielkanocny z czekoladowymi jajkami

Czas przygotowania: 50 min.
Pasta z sera camembert i bułeczki z białego sera
Pasta z serem camembert i bułeczki z białego sera to smaczny pomysł na kanapki nie tylko od święta. Chrzan doda ostrości i doda oryginalności. Pasta z camembertem to podstawa wykwintnej kanapki.

mojegotowanie

Pasta z sera camembert i bułeczki z białego sera

Czas przygotowania: 60 min.
Wieniec z ciasta ptysiowego z twarożkiem
Wieniec z ciasta ptysiowego z twarożkiem to przekąska przełożona pastą z twarożku i rzodkiewki. Dodatkowo pełna wiosennej sałatki. Wieniec z ciasta ptysiowego to atrakcyjne danie na rodzinny obiad.

mojegotowanie

Wieniec z ciasta ptysiowego z twarożkiem

Czas przygotowania: 110 min.
Sernik miętowy na czekoladowym spodzie
Sernik miętowy na czekoladowym spodzie to kolejna wersja lubianego ciasta. Mięta i czekolada to klasyczne połączenie smaków. Sernik miętowy na czekoladowym spodzie spełni oczekiwania każdego smakosza.

mojegotowanie

Sernik miętowy na czekoladowym spodzie

Czas przygotowania: 90 min.
Sernik pomarańczowy z ricottą
Sernik pomarańczowy z ricottą przełamuje dobrze znaną konsystencję cytrusowym smakiem. Likier pomarańczowy podbija owocowy smak. Sernik pomarańczowy z ricottą zadowoli każdego smakosza.

mojegotowanie

Sernik pomarańczowy z ricottą

Czas przygotowania: 105 min.
Sernik z czekoladą i toffi
Sernik z czekoladą i toffi to spełnienie marzeń każdego łasucha. Spód z ciasteczek amaretti doda migdałowego smaku i aromatu. Sernik z czekoladą i toffi to wspaniała propozycja na świąteczny stół.

mojegotowanie

Sernik z czekoladą i toffi

Artykułu powiązane