Owoce

23 kolekcji przepisów

17921 przepisów

Przepisy w kolekcji Owoce

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 60 min.
Kompot

Pyszny, domowy kompot ze śliwek.

mpomorska

Kompot ze śliwek

Czas przygotowania: 20 min.
Kuleczki z ricotty z orzechami
Kuleczki z ricotty z orzechami to szybki deser, który z łatwością przygotują dzieci. Winogrona i kozi ser to ciekawe połączenie smaków. Wypróbuj kuleczki z ricotty z orzechami jako słodki podwieczorek

mojegotowanie

Kuleczki z ricotty z orzechami

Czas przygotowania: 45 min.
Placuszki na kozim jogurcie
Placuszki na kozim jogurcie to propozycja na łatwe słodkie śniadanie. Figi, miód i kozi jogurt dodaje prostemu daniu odświętnego charakteru. Spróbujcie placuszków na kozim jogurcie również jako deser.

mojegotowanie

Placuszki na kozim jogurcie

Czas przygotowania: 15 min.
Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem
Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem to pomysł na orzeźwiającą przystawkę. Orzechy włoskie, kozi ser, figi to trio doskonałe. Zaskocz swoją rodzinę przygotowując niecodzienną przekąskę.

mojegotowanie

Sałatka w miseczkach z melona z kozim serem

Czas przygotowania: 15 min.
BBQ - sosy do grilla
Sosy do grilla BBQ to świetna alternatywa dla keczupu. Dzięki nim nawet zwykła karkówka nabierze niepowtarzalnego smaku. Idealny dla lubiących domowe przetwory. Do wypróbowania na rodzinnym grillu.

mojegotowanie

BBQ - sosy do grilla

Czas przygotowania: 60 min.
Kruche ciasteczka z mascarpone
Kruche ciasteczka z mascarpone to łatwy, szybki i elegancki deser do przygotowania na letnie dni. Truskawki idealnie pasują do kremowego serka. Kruche ciasteczka z mascarpone to smak lata.

mojegotowanie

Kruche ciasteczka z mascarpone

Czas przygotowania: 30 min.
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych to interesująca przekąska na letnie dni. Idealna przekąska na rodzinnego grilla.

mojegotowanie

Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych

Czas przygotowania: 25 min.
Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem
Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem

mojegotowanie

Sałatka z młodymi ziemniakami, łososiem i szparagami z estragonem

Czas przygotowania: 35 min.
Chłodnik współczesny
Współczesny chłodnik to wzorcowy przepis na danie kuchni polskiej. Podczas upałów koniecznie spróbujcie podawanej na zimno zupy.

mojegotowanie

Chłodnik współczesny

Czas przygotowania: 55 min.
Tradycyjny chłodziec
Tradycyjny chłodziec to perełka staropolskiej kuchni. Szyjki rakowe i cielęcina to jedno z zaskakujących połączeń smakowych. Wypróbuj przepis na tradycyjny chłodziec podczas letnich dni.

mojegotowanie

Tradycyjny chłodziec

Czas przygotowania: 15 min.
Lemoniada z geranium
Lemoniada z geranium to orzeźwiający napój na gorące dni. Mięta odświeża kubki smakowe. Geranium nadaje aromat cytrusów i anyżku. Spróbuj podczas spotkań w gronie przyjaciół.

mojegotowanie

Lemoniada z geranium

Czas przygotowania: 60 min.
Krem z kaszy jaglanej z kumkwatem w syropie
Krem z kaszy jaglanej z kumkwatem w syropie to propozycja zdrowego śniadania. Kumkwat i granat stanowią smakowy kontrast. Krem z kaszy jaglanej z kumkwatem to propozycja na rodzinny podwieczorek.

mojegotowanie

Krem z kaszy jaglanej z kumkwatem w syropie

Czas przygotowania: 60 min.
Konfitura z kumkwatów
Konfitura z kumkwatów wyjątkowy przykład zastosowania coraz bardziej znanych cytrusów. Korzeń imbiru doda ostrości kontrastując ze słodkością owoców. Konfitura z kumkwatów to rarytas do spróbowania.

mojegotowanie

Konfitura z kumkwatów

Czas przygotowania: 15 min.
marynowane jajka na ostro
Marynowane jajka na ostro to odświeżony sposób na znaną przystawkę wielkanocną. Kurkuma nadaje złotej barwy i delikatnej ostrości. Spróbuj przygotować marynowane jajka na ostro na świąteczny stół.

mojegotowanie

Marynowane jajka na ostro

Czas przygotowania: 60 min.
Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi
Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi to wyjątkowa propozycja na wielkanocne śniadanie. Jajka przepiórcze dodadzą szyku nawet prostej przystawce.

mojegotowanie

Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania: 60 min.
Naleśniki  z nadzieniem łososiowym
Naleśniki z nadzieniem łososiowym to dobrze znana przystawka podczas imprez z przyjaciółmi. Dodanie ikry i parmezanu przeniesie danie na wyższy poziom.

mojegotowanie

Naleśniki z nadzieniem łososiowym

Czas przygotowania: 210 min.
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy to deser efektowny i zachwycający smakoszy. Beza, krem chałwowy to marzenie łasucha. Niech tort bezowo-orzechowo-czekoladowy urozmaici wasze spotkania.

mojegotowanie

Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy

Czas przygotowania: 40 min.
Mazurek chałwowy z granatem
Mazurek chałwowy z granatem to kuszące połączenie smaków. Chałwa i granat sprawiają, że trudno skończyć na jednym kawałku. Mazurek chałwowy z granatem to interesujący wypiek na śniadanie wielkanocne.

mojegotowanie

Mazurek chałwowy z granatem

Czas przygotowania: 60 min.
Mazurek z białą czekoladą na waflach
Mazurek z białą czekoladą na waflach to łatwy sposób na ciasto. Marcepan skusi każdego miłośnika migdałów. Mazurek z białą czekoladą na waflach urozmaici rodzinne spotkanie.

mojegotowanie

Mazurek z białą czekoladą na waflach

Czas przygotowania: 90 min.
Mazurek cytrusowy z migdałami
Mazurek cytrusowy z migdałami to następna wersja znanego wielkanocnego wypieku. Dzięki migdałom i pistacjom nabierze wyjątkowego charakteru. Mazurek cytrusowy z migdałami to proste ciasto na święta.

mojegotowanie

Mazurek cytrusowy z migdałami

Artykułu powiązane