Na ciepło

5570 przepisów

Lubisz słodkie śniadania na ciepło? My też - od rana zapewniają dobry nastrój i przyjemnie rozgrzewają. Polecamy zatem przepisy na owsianki, jaglanki, zupy mleczne, placuszki, pancakes, naleśniki i omlet na słodko. Wolisz wytrawne ciepłe śniadanie? Wybór jest ogromny - sięgaj po przepisy na jajecznice, omlety i inne dania z jaj (jajka na miękko, na twardo, w koszulce lub sadzone). Posmakują ci też tosty z serem i warzywami - wegetariańskie lub z mięsnymi dodatkami. Tosty bez dodatków możesz też posmarować pastą, hummusem lub twarożkiem.

Przepisy w kolekcji Na ciepło

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 60 min.
Kompot

Pyszny, domowy kompot ze śliwek.

mpomorska

Kompot ze śliwek

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 15 min.
Spaghetti z chorizo

Spaghetti z chorizo to proste i sycące danie z odrobiną pikanterii. Startego pieczywo z czosnkiem i ziołami było biedniejszą wersją parmezanu. Spróbuj spaghetti z chorizo na rodzinny obiad.

mojegotowanie

Spaghetti z chorizo

Czas przygotowania: 20 min.
Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami to prosta propozycja na bezmięsny obiad. Dodatek twarogu sprawia, że danie jest pożywne i sycące.

mojegotowanie

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Czas przygotowania: 30 min.
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych
Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych to interesująca przekąska na letnie dni. Idealna przekąska na rodzinnego grilla.

mojegotowanie

Szaszłyki z brokuła z truskawkami i sosem z orzeszków ziemnych

Czas przygotowania: 50 min.
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami to duet, który urozmaici świąteczny stół. Aksamitne żółtko i maślane pieczarki to kuszące połączenie pobudzające apetyt.

mojegotowanie

Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami

Czas przygotowania: 60 min.
Naleśniki  z nadzieniem łososiowym
Naleśniki z nadzieniem łososiowym to dobrze znana przystawka podczas imprez z przyjaciółmi. Dodanie ikry i parmezanu przeniesie danie na wyższy poziom.

mojegotowanie

Naleśniki z nadzieniem łososiowym

Czas przygotowania: 30 min.
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski to przystawka, która zachwyci domowników. Wykonana z prostych składników zamienia się w wyjątkowe danie.

mojegotowanie

Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski

Czas przygotowania: 40 min.
marynowane warzywa z rusztu
Marynowne warzywa z rusztu to doskonały dodatek do ryby lub mięsa z rusztu. Warzywa z rusztu sprawdzą się na rodzinnym grillowaniu i jako przekąska we włoskim stylu z bruschettą i świeżą mozzarellą.

mojegotowanie

Marynowane warzywa z rusztu

Czas przygotowania: 45 min.
Kompot z winogron
Domowy kompot z winogron - orzeźwiający i smaczny! Przepis jest prosty, a kompot z winogron podany po obiedzie na pewno zadowoli rodzinę i gości przy stole.

mojegotowanie

Kompot z winogron

Czas przygotowania: 20 min.
Risotto z kurkami
Wspaniałe risotto z kurkami - danie na obiad dla fanów grzybów. Przepis na risotto z kurkami wymaga czasu, ale efekt i smak wynagradzają trud gotowania. Risotto z kurkami podajemy ze startym serem.

mojegotowanie

Risotto z kurkami

Czas przygotowania: 20 min.
Kotlety z cukinii
Proste i ekspresowe kotlety z cukinii. Polecam cukinię z własnego ogródka, a do niej kilka dodatków. Kotlety z cukinii podaję jako przekąskę lub z ziemniakami i surówką na obiad.

kassica.85

Kotlety z cukinii

Czas przygotowania: 10 min.
Tofucznica
Wegetariańska jajecznica, czyli tofucznica daje pole do eksperymentów. Można dodać do niej na przykład czarną sól - sprawdźcie, jak smakuje w takiej wersji.

mojegotowanie

Tofucznica z czarną solą

Czas przygotowania: 40 min.
Pomidory zapiekane
Idealna propozycja na leniwe śniadanie - jajka zapiekamy w pomidorach, doprawionych pesto. To czyste lato na talerzu!

mojegotowanie

Pomidory zapiekane z jajkiem i pesto

Czas przygotowania: 50 min.
Frytki idealne
Domowe frytki - proste, dość szybkie i przepyszne! Smakują doskonale z sosami jak i całym daniem obiadowym np. stekiem lub rybą w panierce. Zróbcie frytki idealne.

mo

Frytki idealne

Czas przygotowania: 60 min.
Fasolka szparagowa z bekonem i cebulą
Fasolka szparagowa jest pysznym dodatkiem do obiadu zamiast surówki - jest smaczna i syta - dodatek bekonu nadaje jej ciekawego smaku.

medon

Fasolka szparagowa z bekonem i cebulą

Czas przygotowania: 60 min.
Ciapkapusta
Ciapkapusta to prosty, smakowity, ale nieco kaloryczny dodatek do obiadu. Jeśli chcemy zaserwować sycący posiłek śląskiej kuchni, postawmy na ciapkapustę.

Luna´

Ciapkapusta

Czas przygotowania: 60 min.
Tak zapieczony kalafior jest wspaniały dodatek do obiadu lub samodzielne syte danie.
Proste danie jest idealne w letnie, ciepłe dni – tak przygotowany kalafior można podać na różne sposoby, również jako dodatek do mięsa.

medon

Zapiekany Kalafior z Mozarellą

Czas przygotowania: 120 min.
Buraczki czerwone z cebulką
Pomysł na sałatkę na drugie danie - buraczki z dodatkiem cebulki. Smacznie i prosto - takie buraczki na pewno zasmakują całej rodzinie.

lenuta

Buraczki czerwone z cebulką

Czas przygotowania: 60 min.
Ciaperkapusta
Ciapkapusta lub ciaperkapusta to jedno z dań regionalnych, które nie wygląda, ale smakuje przepysznie. Ciapkapusta to bardzo prosty przepis, ale warto zadbać o jakościowe składniki. Polecam!

Goplana

Ciaperkapusta

Czas przygotowania: 25 min.
Papryka faszerowana ryżem
Pomysł na pyszny obiad - Papryka faszerowana ryżem i mięsem. Doskonała podana osobno, jak i z bukietem warzyw. Warto pokombinować z farszem i ilością sera, ale klasyczny przepis też jest dobry.

mojegotowanie

Papryka faszerowana ryżem

Inne z kolekcji: Sposób podania

Artykułu powiązane