Jajka

2 kolekcji przepisów

16626 przepisów

Przepisy w kolekcji Jajka

Czas przygotowania: 20 min.
Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami to prosta propozycja na bezmięsny obiad. Dodatek twarogu sprawia, że danie jest pożywne i sycące.

mojegotowanie

Omlet z ziołami, kozim serem i warzywami

Czas przygotowania: 45 min.
Placuszki na kozim jogurcie
Placuszki na kozim jogurcie to propozycja na łatwe słodkie śniadanie. Figi, miód i kozi jogurt dodaje prostemu daniu odświętnego charakteru. Spróbujcie placuszków na kozim jogurcie również jako deser.

mojegotowanie

Placuszki na kozim jogurcie

Czas przygotowania: 35 min.
Chłodnik współczesny
Współczesny chłodnik to wzorcowy przepis na danie kuchni polskiej. Podczas upałów koniecznie spróbujcie podawanej na zimno zupy.

mojegotowanie

Chłodnik współczesny

Czas przygotowania: 55 min.
Tradycyjny chłodziec
Tradycyjny chłodziec to perełka staropolskiej kuchni. Szyjki rakowe i cielęcina to jedno z zaskakujących połączeń smakowych. Wypróbuj przepis na tradycyjny chłodziec podczas letnich dni.

mojegotowanie

Tradycyjny chłodziec

Czas przygotowania: 75 min.
Pieczony pasztet wielkanocny
Pieczony pasztet wielkanocny to obowiązkowa pozycja na świąteczne śniadanie. Wątróbki drobiowe nadadzą lekkiej konsystencji. Pasztet drobiowy urozmaici wielkanocny stół.

mojegotowanie

Pieczony pasztet wielkanocny

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka tort pieczarkowy
Sałatka tort pieczarkowy to kolejny przykład sałatki warstwowej. Filet z kurczaka w przyprawie gyros zasmakuje każdemu mięsożercy. Sałatkowy tort pieczarkowy sprawdzi na przyjęciach rodzinnych.

mojegotowanie

Sałatka tort pieczarkowy

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka  z szynką i twarogiem
Sałatka z szynką i twarogiem to przykład estetycznego zastosowania szklanek. Dzięki temu składniki sałatki są pokazane w atrakcyjny sposób. Na sam widok wzmaga się apetyt.

mojegotowanie

Sałatka z szynką i twarogiem

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka warstwowa w słoiku
Sałatka warstwowa w słoiku to przykład sałatki warzywnej. Nie ma świąt wielkanocnych bez sałatki warzywnej. Spróbuj przygotować w wersji z małymi słoikami.

mojegotowanie

Sałatka warstwowa w słoiku

Czas przygotowania: 20 min.
Sałatka warstwowa nurkujące szprotki
Sałatka warstwowa nurkujące szprotki to smaczna odświętna propozycja. Ziemniaki i szprotki są bazą dla pożywnej sałatki. Twórcza dekoracja ze szprotek zachęci do spróbowania nawet dzieci.

mojegotowanie

Sałatka warstwowa nurkujące szprotki

Czas przygotowania: 15 min.
marynowane jajka na ostro
Marynowane jajka na ostro to odświeżony sposób na znaną przystawkę wielkanocną. Kurkuma nadaje złotej barwy i delikatnej ostrości. Spróbuj przygotować marynowane jajka na ostro na świąteczny stół.

mojegotowanie

Marynowane jajka na ostro

Czas przygotowania: 60 min.
Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi
Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi to wyjątkowa propozycja na wielkanocne śniadanie. Jajka przepiórcze dodadzą szyku nawet prostej przystawce.

mojegotowanie

Sałatka z rzepy i jabłek i orzechów z panierowanymi jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania: 50 min.
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami
Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami to duet, który urozmaici świąteczny stół. Aksamitne żółtko i maślane pieczarki to kuszące połączenie pobudzające apetyt.

mojegotowanie

Jajko w koszulce i placuszek z pieczarkami

Czas przygotowania: 45 min.
Ciasto drożdżowe faszerowane
Ciasto drożdżowe faszerowane to nieodłączny przysmak wielkanocnego stołu. Farsz z makreli lub pstrąga to interesujące połączenie. Zaskocz rodzinę nowym sposobem na ciasto drożdżowe.

mojegotowanie

Ciasto drożdżowe faszerowane

Czas przygotowania: 60 min.
Naleśniki  z nadzieniem łososiowym
Naleśniki z nadzieniem łososiowym to dobrze znana przystawka podczas imprez z przyjaciółmi. Dodanie ikry i parmezanu przeniesie danie na wyższy poziom.

mojegotowanie

Naleśniki z nadzieniem łososiowym

Czas przygotowania: 30 min.
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski
Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski to przystawka, która zachwyci domowników. Wykonana z prostych składników zamienia się w wyjątkowe danie.

mojegotowanie

Cebula faszerowana jajkiem i zapiekana na sposób włoski

Czas przygotowania: 210 min.
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy
Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy to deser efektowny i zachwycający smakoszy. Beza, krem chałwowy to marzenie łasucha. Niech tort bezowo-orzechowo-czekoladowy urozmaici wasze spotkania.

mojegotowanie

Tort bezowo-orzechowo-czekoladowy

Czas przygotowania: 90 min.
Sękacz z polewą czekoladową
Sękacz z polewą czekoladową to tradycyjny wypiek pocięty w trójkąty. Ciasto wzbogacono czekoladą.Sękacz z polewą czekoladową to pomysł nie tylko na podwieczorek.

mojegotowanie

Sękacz z polewą czekoladową

Czas przygotowania: 60 min.
Mazurek z białą czekoladą na waflach
Mazurek z białą czekoladą na waflach to łatwy sposób na ciasto. Marcepan skusi każdego miłośnika migdałów. Mazurek z białą czekoladą na waflach urozmaici rodzinne spotkanie.

mojegotowanie

Mazurek z białą czekoladą na waflach

Czas przygotowania: 90 min.
Mazurek cytrusowy z migdałami
Mazurek cytrusowy z migdałami to następna wersja znanego wielkanocnego wypieku. Dzięki migdałom i pistacjom nabierze wyjątkowego charakteru. Mazurek cytrusowy z migdałami to proste ciasto na święta.

mojegotowanie

Mazurek cytrusowy z migdałami

Czas przygotowania: 40 min.
Krem chrzanowy
Krem chrzanowy to przełamanie wielkanocnego smaku. Jeśli lubicie chrzan to koniecznie wypróbujcie krem chrzanowy podczas świątecznego śniadania.

mojegotowanie

Krem chrzanowy

Artykułu powiązane