Schab na parze z warzywami

Ocena:

4.51 (150)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 8 osób
Nie tylko warzywa gotuję na parze. Mięso też jest rewelacyjne. Bożena Matusiak, Czechowice-Dziedzice

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 4-5 łyżek musztardy francuskiej
  • 3-4 łyżki musztardy chrzanowej
  • posiekana cebula
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • pieprz cytrynowy
  • słodka mielona papryka
  • po 20 dag mrożonego kalafiora i marchewki

Schab na parze z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy pieprzem.
  • Musztardy mieszamy z chrzanem i cebulą. Dodajemy 2 łyżki wody i doprawiamy do smaku papryką.
  • Każdy plaster mięsa obficie smarujemy sosem z obu stron. zwijamy w roladki i zawijamy w folię aluminiową. Gotujemy w parowarze ok. 50 minut (moc 800 W).
  • Marchewkę i kalafiora gotujemy na parze ok. 30 minut. Podajemy z roladkami.

Porady

Gotowanie na parze może być doskonałym urozmaiceniem codziennej diety - esencja smaku produktu nie zostaje wypłukana razem z wodą, a całość po odpowiednim doprawieniu ziołami będzie smakować doskonale!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne