Pikantne papryczki nadziewane serem

Ocena:

4.26 (204)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby

Papryczki nadziewane serem.

Składniki:

  • około10 ostrych papryczek, 300g serka śmietankowego, oregano, bazylia, 2-3 obrane ząbki czosnku, około 450ml oleju (u mnie rzepakowy) lub oliwy, 2-3 łyżki octu (np. jabłkowy)

Pikantne papryczki nadziewane serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryczki odcinamy u góry i dokładnie usuwamy nasiona. Umyte papryczki przekładamy do garnka z wodą i octem i od chwili zagotowania, gotujemy przez kilka minut. Odcedzamy. W misce mieszamy serek śmietankowy z ziołami, a następnie napełniamy nim ostudzone papryczki. Przygotowany słoik wyparzamy. W rondlu podgrzewamy olej i zalewamy nim ułożone w słoiku papryczki. Do słoika dokładamy ząbki czosnku. Zamykamy szczelnie i odstawiamy na kilka dni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne