Przepis znalazłam w gazetce Prześlij przepis, wypróbowałam i polecam go Wam..
Składniki:
25 dkg kokosu
pół szklanki śmietany 30%
8 dkg masła
8 dkg cukru pudru
aromat rumowy
3 tabliczki czekolady mlecznej
Kuleczki kokosowe w czekoladzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
W garnuszku rozpuszczamy masło, dolewamy smietanę, mieszamy.Do miski wsypujemy kokos, cukier puder i wlewamy rozpuszczone masło ze śmietana, dodajemy kilka kropel aromatu rumowego.Mieszamy.
Z powstałej masy formujemy kulki i wkładamy je na 1-1,5 godziny do lodówki.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady.
Nastepnie obtaczamy kulki kokosowe w czekoladzie i układamy na tacy wyłożonej papierem śniadaniowym.Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby czekolada zastygła.Po kilku godzinach można już kuleczki jeść.