Fot. Miód Malina Studio
4.47 (198)
Porady
Na następny dzień proponuję dwie opcje: możemy podgrzać przygotowaną całość w piekarniku, pamiętając o przykryciu folią aluminiową. Można dodać 2–3 łyżki wody i wierzch pokryć dodatkową porcją sera. Nie zapominajmy o dodatkach: wystarczy pokroić w drobną kostkę świeżego ogórka, pomidora bez skóry i czerwoną cebulę, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, sokiem z 1/2 limonki, odrobiną pasty paprykowej i posiekaną kolendrą, dosolić i podać obok, koniecznie z kleksem kwaśnej śmietany (do gęstej słodkiej dodajemy trochę soku z cytryny, solimy i gotowe). Meksykańskie tortille doskonale zastąpią naleśniki, trzeba tylko usmażyć małe i grubsze niż zwykle.
Zobacz też: kuchnia meksykańska - tacos i enchilada w twojej kuchni