domowe_musli

Domowe musli

Ocena:

4.47 (187)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Musli nie musi być ze sklepu. Szybko i łatwo zrobimy własne.

Składniki:

  • 3szkl płatków owsianych
  • 1szkl orzechów włoskich i laskowych
  • migdały
  • 0,5szkl pestek słonecznika
  • (praktycznie można dać wszystko co się chce)
  • 2łyżki oleju
  • 1/2szkl miodu
  • 1/2szkl cukru
  • cynamon (można bez)

Domowe musli - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Olej rozgrzewam, dodaję miód i mieszam,żeby się połączyło. Wszystkie suche składniki razem z cukrem mieszam i przesypuję do blaszki. Polewam płynnym sosem,mieszam i zapiekam ok 30min w temp. 180stC. Od czasu do czasu trzeba przemieszać.
  • Gdy się upiecze, dodaję rodzynki i suszone owoce. Przechowuję w puszcze lub słoiku. Pyszne z ciepłym mlekiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne