Dip szczypiorkowy

Ocena:

4.57 (141)

  • 15 min.
  • dla 3 osób
Smaczny sos do wielu dań

Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 0,5 szklanki majonezu
  • Pęczek dymki ze szczypiorkiem
  • Łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Szczypta cukru

Dip szczypiorkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dymkę ze szczypiorkiem dokładnie umyć, osuszyć. Odciąć brzydkie końcówki. Szczypior posiekać grubiej, cebulki drobniej. Do miski wrzucić 1 szklankę jogurtu greckiego, dodać pół szklanki majonezu, doprawić solą i pieprzem białym, dodać łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę cukru. Dokładnie wymieszać. Dodać cebulki i szczypior, troszkę odłożyć do dekoracji, wymieszać. Dip nałożyć do miseczek, każdą porcję posypać odłożonym wcześniej szczypiorkiem. Podawać do pieczonych warzyw lub mięsa z grilla
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne