Składniki (na 2 porcje):

  • 2 bardzo duże ziemniaki
  • pół opakowania serka Twój Smak z ziołami
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka pietruszki
  • cukinia
  • czerwona papryka
  • mała sałata rzymska
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie (60 minut):

Ziemniaki umyj, owiń w folię aluminiową i upiecz na ruszcie lub w popiele, sprawdzając ich miękkość długą wykałaczką.

Pokrój cukinię, paprykę i sałatę rzymską na duże części i grilluj.

Przekrój ziemniaki na pół, wydrąż część miąższu i przełóż go do miski. Dodaj do niego serek Twój Smak, dopraw solą i pieprzem, zetrzyj lub wyciśnij ząbki czosnku, wsyp drobno posiekaną natkę pietruszki – wszystko wymieszaj.

Nałóż farsz do połówek ziemniaków i połóż danie na talerz razem z grillowanymi warzywami.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz TU