Składniki (na 2 porcje):
- 2 bardzo duże ziemniaki
- pół opakowania serka Twój Smak z ziołami
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka pietruszki
- cukinia
- czerwona papryka
- mała sałata rzymska
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie (60 minut):
Ziemniaki umyj, owiń w folię aluminiową i upiecz na ruszcie lub w popiele, sprawdzając ich miękkość długą wykałaczką.
Pokrój cukinię, paprykę i sałatę rzymską na duże części i grilluj.
Przekrój ziemniaki na pół, wydrąż część miąższu i przełóż go do miski. Dodaj do niego serek Twój Smak, dopraw solą i pieprzem, zetrzyj lub wyciśnij ząbki czosnku, wsyp drobno posiekaną natkę pietruszki – wszystko wymieszaj.
Nałóż farsz do połówek ziemniaków i połóż danie na talerz razem z grillowanymi warzywami.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz TU