Składniki (na 8 porcji):

–  2 opakowania jogurtu greckiego naturalnego z Piątnicy

–  opakowanie mascarpone z Piątnicy

–  150 g miodu

–  100 g borówek

–  100 g malin

–  100 g prażonych niesolonych pistacji bez łupinek

–  kilka gałązek mięty

 

Wykonanie (ok. 4 godzin, z czego 10 minut to przyrządzanie):

Przełóż do miski mascarpone i zmieszaj je z miodem. Dodaj jogurt grecki, połącz dokładnie całość.

Dorzuć borówki, maliny oraz pistacje, wszystko wymieszaj.

Wyłóż foremkę folią spożywczą, wlej do środka masę, wyrównaj ją i wstaw do zamrażarki na przynajmniej 4 godziny.

Wyciągnij lody z formy i przełóż na talerz. Udekoruj miętą, pokrój na porcje. Ciesz się wakacyjnym smakiem!

 

Więcej przepisów znajdziesz TU