Składniki (na 8 porcji):
– 2 opakowania jogurtu greckiego naturalnego z Piątnicy
– opakowanie mascarpone z Piątnicy
– 150 g miodu
– 100 g borówek
– 100 g malin
– 100 g prażonych niesolonych pistacji bez łupinek
– kilka gałązek mięty
Wykonanie (ok. 4 godzin, z czego 10 minut to przyrządzanie):
Przełóż do miski mascarpone i zmieszaj je z miodem. Dodaj jogurt grecki, połącz dokładnie całość.
Dorzuć borówki, maliny oraz pistacje, wszystko wymieszaj.
Wyłóż foremkę folią spożywczą, wlej do środka masę, wyrównaj ją i wstaw do zamrażarki na przynajmniej 4 godziny.
Wyciągnij lody z formy i przełóż na talerz. Udekoruj miętą, pokrój na porcje. Ciesz się wakacyjnym smakiem!
Więcej przepisów znajdziesz TU