Składniki (na 4 porcje):

– 3 jogurty greckie naturalne z Piątnicy
– 4 ogórki gruntowe
– młody burak
– pęczek botwiny
– pęczek rzodkiewki
– 3 łyżki soku z buraka
– pęczek koperku
– 2 jajka
– sok z połowy cytryny
– sól i pieprz do smaku

Wykonanie (25 minut):

Ugotuj buraka i pokrój go w kostkę. Także ogórki i rzodkiewki pokrój w kostkę, a następnie posiekaj botwinę i koperek.

Do miski wlej jogurt, dołóż do niego pokrojone warzywa i zioła, dolej sok z buraka oraz sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszaj.

Udekoruj liśćmi botwiny, rzodkiewką, koperkiem i ugotowanym na półmiękko jajkiem (gotowanym około 6,5 minuty od momentu wrzucenia do wrzątku).

Więcej przepisów znajdziesz TU